Monday, August 29, 2005

kosong!

2 comments
Assalamualaikum?
Kosong? Apanya yang kosong? Otakkah yang kosong atau poketkah? Ini meja dan kerusi kosong tak ada orang duduk. Kat atas meja tu ada timbunan art-work lama yang dah disiarkan dalam BS, serta kertas-kertas tak pakai. Dulu atas meja ni kosong dan bila She datang sesekali ke studio dia suka duduk kat sini. Saja letak kertas-kertas tu kat meja, nanti bila She datang boleh tolong kemas, hehehe.




Meja ni tak kosong, penuh ngan barang-barang, pc dan entah apa-apa lagi. Cuma kosong tak ada orang duduk. Orangnya ada tapi tak tau masa ni duduk kat mana. Bawah mejakah atau dalam lacikah?




Ini bahagian belakang kartunis Pac. Maaf ye tak sempat nak amik gambar muka dia. Lepas-lepas ni la ye, saspen sikit.

Sunday, August 28, 2005

date up-date : bumper01

0 comments
Assalamualaikum salam blues untuk semua! Pejam celik pejam celik dah masuk isu 81 dah BS. Tetiap minggu kami yang tinggal empat kerat kat studio BS ni akan kelam-kabut dengan dateline. Seminggu untuk satu keluaran! Memang rasa semacam tensen dan rasa nak lari pun ada gak. Tapi, bila tiap-tiap minggu dah macam ni, tiap-tiap minggu dateline yang menuntut hujung minggu atau hari minggu turun bekerja, yang menjadikan opisku rumahku serta rumahku opisku, kami dah lali! Dah takde hal untuk semua tu. Memang seimbas macam takde kehidupan lain untuk kami, kan?


Sabtu lepas dah settlekan BS isu 81, bermakna hari ini kami memulakan kerja untuk BS isu 82. Maknanya juga, menjelang hujung minggu ni, yakni lepas MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA! kena le settle keje. Kemudian, bermulalah BS keluaran khas Ramadan. Jadi, korang tunggulah BS isu 83 nanti ye. Tak tahulah macam mana isinya nanti. Mudah-mudahan memberi banyak manfaat untuk korang semuer.


Bertimbun BS sejak keluaran 01 hingga kini, 80! Ada sesiapa nak beli isu-isu lepas buleh send e-mail.




Meja bersepah, kerusi kosong! Mungkin tuan punyanya ada kat bawah meja, zzzz... khekhekhe!




Semuer kosong! Macam mana nak buat keluaran khas Ramadan?




Persiapan untuk buat keluaran bumper, minum 100 Plus setiap hari untuk tambah tenaga (selain tongkat ali). Untuk santapan jiwa, hanya kepada-Nya berserah, moga segalanya berjalan lancar...

Saturday, August 27, 2005

date up-date 81

0 comments

Cover segmen PHWEET!SWEET... ilustrasi Fazrul dan puisi karya Sangbogoroyo.



Hum... letaklah kat sini dua buah puisi karya dua wanita anggun (hehehe)...






Ini Eksperimentasi Muhasabah Diri seterusnya daripada She. Agaknya sebab dia pompuan maka kali ni dia bercerita pasal WANITA.





Mungkin ramai yang tunggu musim baru X-GEN. Apapun kita bagi otak Jakalll rehat sekejap eh. Macam mana pun sementara menantikan X-GEN musim baru, korang berhibur dulu ngan selingan ini...




Sesuatu yang mungkin boleh jadi panduan korang (jika sesuai) dalam segmen PHWEET!SWEET.





Haa... ini ruang yang sentiasa jadik rebutan dan yang sentiasa dinantikan. Malah kebanyakannya akan bertanya, "Karya siapa keluaran ini?" Korang baca dan nilailah sendiri ye kerana ruangan ini memang untuk korang!





Kata orang kalau kita membaca sesuatu, kita kena cari apa yang tersembunyi... baru kita dapat menghayati sepenuhnya apa yang kita baca. Dalam siri Hattori High School nih, macam-macam ada! Korang fikirlah sendiri ya... kalau bagitau nanti takdelah makna siar siri nih tiap-tiap keluaran, kan? Ngehngehngeh!





Kesinambungan Worlds of the War; makin pelik, makin kronik, makin ntah hapa-hapantah! Macam mana pun korang teruskanlah mengikuti siri ini yang akan berkesudahan pada keluaran akan datang! Selain menikmati cerita pelik, korang juga boleh belajar teknik membuat garisan-garisan halus, melintang, menegak serta melengkung. Selamat terhibur!





Macam biasa, setiap keluaran siri Love Makes Me Crazy membuat Pac hampir giler nak carik idea. Mujurlah ada Akak Jiewang dan Abang Zairi dok melayan serta mengajar Pac 'bercinta'. Humm... payah betul nak suruh Pac bercinta; cintakah yang buta atau Pac yang 'buta' melihat cinta berkeliaran di sekelilingnya? Mungkin Pac juga kena banyak belajar tentang cinta daripada idolanya, Topan!





Ini karya Bakat Baru Blues. Kalau rajin, mudah-mudahan lepas ni akan jadik popular, insya-Allah. Sebenarnya ruang Bakat Baru Blues ni terbuka untuk sesiapa saja yang berminat dan nak cuba bakat.

Monday, August 15, 2005

date up-date 80

1 comments

PROMO untuk siri X-GEN musim baru; karya Jakalll.



EKSPERIMENTASI Muhasabah Diri; karya She.



COVER segmen Phewwt!Sweet; ilustrasi Fazrul, puisi Sangbogoroyo.



POSTER awek cunzzzz; karya Fazrul.



CERITA ASMARA yang makin hangat; novel bersiri karya Bikash Nur Idris.



NOVEL bersiri Air Mata Fia Ezira makin suspen; karya Ruslan Ngah.



KEMBARA merenung diri sendiri!



LAMA tak baca cerpen budak ensem nin kan? Siapa lagi... Ubaidillah ler...



UNTOLD Stories ngan episod baru, Worlds Of The War. Apa-apa sajalah Stan.



LOVE MAKES ME CRAZY memang sesuai untuk Pac yang sedang cuba-suba belajar bercinta... muahahahaaha!
 

Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com